Lær dit barn at fiske

Her fortæller jeg om hvordan jeg selv lærte det, og min taktik når jeg skal hjælpe andre igang


Hvordan lærer jeg mit barn at fiske? Jeg vil starte med at fortælle, hvordan jeg selv lærte af fiske som barn, og dernæst den taktik jeg vælger, når jeg lærer børn at fiske.

 

Måden jeg selv fik et forhold til fiskeriet på, var at min far tog mig med ud at fiske skaller.  Det var super, fordi jeg oplevede, at vi fangede en helt masse. Jeg var ligeglad med, hvad fisken var for en, bare den var der. Herefter stod jeg en hel weekend og øvede mig i at kaste. Der var et lille stykke bly for enden af min line. Hvert 5 minut kom jeg grædende ind, og sagde at det ikke duede, fordi der var gået kludder i linen. Hver gang viste min far den fornødne tålmodighed, ’’ nå for den, er stangen i stykker? ’’ så tog han mig med ud, og viste mig hvordan jeg kunne løse kludderet.  Hvorefter han igen gik indenfor. Jeg lærte efterhånden at kaste, og efter at have set min far rede ud i fiskekluderet mange mange gange, begyndte jeg også selv bare at gøre det. Det var første gang jeg fandt ud af, at man skal træne for at kunne.

 

Herefter kom jeg igen med ud at fange skaller, men jeg kunne selv fange dem, og det gjorde jeg! Jeg fiskede og fiskede, indtil det blev lidt kedeligt kun at fange skaller. Jeg ville gerne fange noget større, så min far tog mig med til en P&T. Forud for ankomsten gjorde han meget ud af at fortælle mig, at ørreder altså var nogle helt andre fisk end skaller, de var meget større og mere snu. Man skulle være både dygtig og heldig for bare at fange en. På den måde blev P&T fiskeriet også hurtigt en succes for mig.  

 

Herefter var jeg meget bidt af fiskeriet, jeg søgte information om fiskeriet, alle de steder jeg kunne og ville prøve at fange alle fiskene, hver gang jeg fangede en af dem, ville jeg så prøve at fange en der var større og flottere. Og jeg prøver stadig...

 

Fiskevand:

I starten af lystfiskeriet, er børn fuldstændig ligeglade med hvilke fisk de fanger. De er bare ikke ligeglade med om de fanger noget. Heldigvis kan der fiskes mange steder, hvor der stort set er fangstgaranti, en ting der virkelig booster interessen for fiskeriet.

Skaller og Aborrer er nogle af de nemmeste fisk at fange. De er i stort set alle danske søer - hvis man fisker efter dem begge på samme tid, er orm og prop det bedste bud. Ellers kan du se en kort guide over fiskene her: Skalle – Aborre

Mange danske P&T søer, har også børnesøer. Det er en meget lille sø, hvor der er udsat mange mindre fisk. Dette er også et nemt sted at begynde, men desværre kan sådan en børnesø hurtigt blive tømt, derfor er det en god ide lige at ringe til put ejer inden man tager afsted, og høre ind til, hvornår der sidst kom fisk i søen. Find din nærmeste P&T sø her


children-185159_1920.jpgKategorier: Fiskeguide, Barn, Beklædning og tasker
Sidemenu